Andrej Dvornik

Lonček kuhaj


Kot verjetno veste, dragi bralci, na Nizozemskem ne obstaja takšna stvar, ki se ji reče študentski boni. Zatorej smo študenti prisiljeni v lovsko – nabiralniški stil prehranjevanja. Nabiranje dobrin na tržnicah, supermarketih in lov za nizkimi cenami … 🙂 In tudi sam tempo in organiziranost dela na fakulteti nas silita v spremembo prehranjevalnih navad. No verjetno je to bolj prilagajanje iz slovenskega načina v bolj zahodno evropski – angleški način. Tako se odpovedujem toplim kosilom in podoben obrok zaužijem za večerjo, medtem ko je kosilo bolj ali manj sadno, hladno, manj obilno. Se bo treba navadit. Super zadeva je, da je dom v katerem sem nastanjen opremljen s spodobno kuhinjo. Če se kdo spominja bivališča na Gerbičevi, potem ve da je to ogromna sprememba, ampak še vedno korak nazaj v primerjavi z Kavčičevo. Kakorkoli, hrano se da okusno pripravljat. In kolikor mi dopuščata čas in volja se sedaj redno preizkušam v upravljanju kuhle in piskra. Curry, testenine, rižote, solate, kak zrezek, juha, … Zajtrk je pa še vedno stalnica. Müsli in mleko.

Sem pa sedaj že tudi uradno prijavljen … In odprt tudi bančni račun. Zdaj moram samo še par potrdil o vpisu dobit, da jih lahko pošljem v Slovenijo.


3 odzivi na “Lonček kuhaj”

  1. Ja kajne?! Tole navajanje, kosilo za vecerjo? Jaz sem se po parih tednih sele vpeljala …. zdaj si pa ne predstavljam vec, kako imajo to doma “zrihtano”, haha 🙂 Juhuu, torej bos tudi ti zverziran, ce se jaz oglasim na obisku? 😛 Kaksne kolacke, piskote pa torte bos tud povadil pect?

    • Ja, je bil kar problem prvi teden, ko ni blo časa za kuhat tam okoli prve ure, v menzi pa tud ni blo nič kosilu podobnega. Sendviči? 😀 Ampak zdaj se res počasi navajam. Za kosila khm. večerje bom zverziran :D, za karkoli iz pečice pa niti ne verjetno. Ni pečice … :/ Tole dejstvo me malo ovira, pri vseh mojih poskusih. Ampak ja, z veseljem skuham kaj. 😀

  2. Mi te pogrešamo na Kavčičevi 🙁 Ni več skupnih kosil vsak torek 🙁 Tebi pa uspešno privajanje 😉

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.