Andrej Dvornik

Začelo se je


V Leiden sem prišel dan prej, kot je bilo to prvotno načrtovano. Od doma smo šli ob 4.00 zjutraj in se vozili nekaj več kot 12 ur. Vmes smo si ogledali Wuppertal, kjer imajo zelo zanimivo visečo železnico. Ker smo bili trije smo izmenično vozili in zato tudi prispeli tako hitro. Kakorkoli, poiskati je blo tako potrebno prenočišče za eno noč. To se je izkazalo kar za podvig, saj so vsi hoteli, hosli in ostale sobe polne zaradi vseh tujih študentov, ki s(m)o prišli sedaj. Ampak na koncu je uspelo in zasluženo smo si odpočili od poti.

Photo 24. 08. 13 18 54 03

Naslednji dan, se pravi v nedeljo, sem se moral javiti v TIC-u, da je univerza izvedela da sem prišel. Pravtako sem podpisal pogodbo za študentski dom, ki pa je vseljiv šele s 1.9. Do takrat ostajam v Haag-u, pri prijetnih gostiteljih, prostovoljcih (slovenka, rusinja in italijan), ki delajo v Don Boscu centru čisto blizu tega stanovanja v katerem so mi odstopili kavč za teden dni. Z njimi sem tudi odšel v nedeljo na piknik, ki so ga priredili in preživel res čudovito popoldne ob igranju namiznih iger.

Photo 25. 08. 13 15 01 58

Danes pa je bil čas za prvi dan orientacijskega tedna. Ena beseda! AWESOME! Toliko novih ljudi, še več različnih zgodb in običajev, navad in veselja! Sedaj poznam že nekaj sošolcev iz astronomije. Dva kanadčana, indijca, avstrijko, … Pisana druščina bomo. Dan je minil v spoznavanju mesta, nagovorih župana in rektorja v protestantski cerkvi, kosila v botaničnem vrtu … In celo vreme je tipično ne-nizozemsko. Sončno in toplo.

Photo 26. 08. 13 13 47 02

Photo 26. 08. 13 15 03 40

Photo 26. 08. 13 16 29 14


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja