Andrej Dvornik

Prekrasen teden


Toliko se je dogajalo te dni, da nisem uspel vsak dan sproti napisati kaj lepega in zraven dodati kakšno sliko. Torej. V torek so nas lepo sprejeli na matični fakulteti in jo lepo razkazali. Poskrbeli so za odlično kosilo. Zatem smo imeli predavanje kako se soočati z Nizozemci in njihovo kulturo. Na zanimiv in zabaven način. Ta dan sem izkoristil tudi za nakup pravega babičinega kolesa (oma fiets 🙂 ). Bolj nizozemsko se ne da.

DSC_6603

Večer smo zaključili z imenitno večerjo pri enem izmed naših vodičev, ki pa ni domačin, temveč francoz. Kar se je poznalo pri hrani, ki jo je pripravil.

DSC_6606
DSC_6608
DSC_6617
DSC_6622
DSC_6627

Sreda je bila dan za obisk muzejev in simpozija z raznimi delavnicami, od tega kako se pripraviti na javni nastop, od tega kako so svoje delo organizirali Einstein, Newton, Feynman, … Poučno in fino. Za večerjo skupinski BBQ in nato plazenje od pub-a do pub-a. 7 gostiln, 7 pirov, od tega sem spil samo 2, sem moral ujeti vlak.

DSC_6631

(Zajčki v parkecu pred faksom. They’re so fluffy I could die!)

Četrtek – Water festival in prva lekcija nizozemščine. Klik!

DSC_6635
DSC_6643
DSC_6649
DSC_6654

(Oude Sterrewacht, star observatorij, sedaj muzej, teleskope so pa tud ven dali … )

DSC_6668

Danes je bil dan bolj v znamenju birokracije. Odprl sem bančni račun, dobil nizozemsko telefonsko številko in malo pogledal program, ki je bil načrtovan za danes. Predstavitve različnih športov.

Jutri pa ogled Den Haag-a. 😀


Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja