Andrej Dvornik

Morje


Pravijo da moraš lep dan izkoristit. In sem ga. S tramvajem sem odšel do najznamenitejšega morskega letovišča na Nizozemskem. Scheveningen. Ena izmed sosesk Den Haag-a. Ta kraj je dejansko tak, kot piše v Lonely Planet-u. In več tudi nisem pričakoval. Citiram:

It’s horribly developed: architects who lost hospital commissions have designed all manner of modern nightmares overlooking the strand.

Vredu, morje je tako, kot se za Severno morje spodobi. Veter, primeren za kiting, mogoče tudi za windsurfing, spuščanje zmajev, neprimerno za kopanje, … Plaža mivkasta, super za sezut sandale in s prsti grabit po njej. O ostalem pa nebi rad izgubljal besed. Hoteli, ki hočejo posnemati Mediteran, Kalifornijo, Azijo. Na promenadi vrtijo iz velikih zvočnikov glasbo primerno za Costa Bravo. Big nope. Nope, nope, nope. Razočaran nisem, ampak upam, da je v kakšem manjšem kraju boljše.

DSC_6698
DSC_6699

Tale hotel je edini, ki nekako spada v to okolje. Je tudi star že 130 let.

DSC_6700

Najdejo se tudi prikupne skulture, ki vodijo do muzeja. Zgrešiti pa sem moral del, kjer so skulpture iz mivke, lahko pa da imajo to samo v času prireditve, ko se le-te gradijo.

DSC_6706
DSC_6707
DSC_6709
DSC_6710

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja